pondělí 19. října 2009

Země žen (2009)

do dalekých krajů
odjíždím si každý den
do podivných jinotajů
kde pokouším se pochopit
roztodivnou zemi žen

řekněte mi dámy milé
jak poznat že jste neopilé?
řekněte mi dámy milé
kdy brát Vás vážně?
a kdy se smát?
kdy Vaše přístupy jsou vlažné?
a kdy Vás zulíbat?

a tak všem Vám mé milé dámy
přeji srdce nerozervány
ve Vaši zemi kde mít či nemít
se ve skutečnosti neliší
ať kanou slzy v zátiších
pomalu po nitkách štěstí
do tónů jemných duhových
když otírám se o Váš pestík

mé milé dámy řekněte
že na zítří mne přehnete!
já na oplátku řeknu Vám
že se ve Vás nevyznám

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Nezbývá než pátrat dále kámo, to je to co nás ale baví, že ;o) Každopádně mírovou Nobelovkou asi nikoho dostatečně nemotivujem :o)

Anonymní řekl(a)...

Řekl anonymní Bobo..jsem se zapomněl identifikovat ;o)

Leon řekl(a)...

ale samozřejmě, to je na celé věci pikantní natolik (ta nemožnost se v tom vyznat), že se to stává drogou...tak dej mi tu drogu, dej mi ji... ;))

Adé - La řekl(a)...

Těžký je to, třeba jen proto, že ani my sami se v sobě nevyznáme. Nevíme, co chceme, naše náznaky jsou velmi nepatrné a tak když se muži nechovají podle našich představ, je to samozřejmě jejich chyba. Třeba jen proto, že jsme si ráno vzaly jiný spoldní prádlo, než jsme chtěly.

A k tomu odstavci "proč?". Básničky jsou hrozně podivný individua. A ani ženy za ně nestojí, ačkoliv o předstírají, že o ně stojí. Muži za ně taky nestojí a ti to ani nepředstírají, že by o ně stáli. Cožpak chce někdo vědět, co má druhý v duši? Všichni se toho bojí a já taky. Tak se tak vzájemně mučíme a trápíme a čteme si svoje básně v literárních kavárnách a děláme, že se nám to líbí, ačkoliv se vnitřně hnusem otřásáme.
Jestli ženy za něco stojí, tak za to, aby muži kvůli nim dostávali přes hubu. Tedy jinak - jestli něco stojí za to, dostat přes hubu, tak ten důvod měl by být pohlaví ženského a huba chlapská. Druhá ruka taky. Pak to smysl má. A ten s tou rukou, mohl by pak psát básně o ženě, o kterou přišel a pro kterou se pral...

Leon řekl(a)...

mno tak, to je na dýl...odpovím obšírnějí až bude prostor Adé-lo ;)

hovna z kredence řekl(a)...

Vtipné, jak tak všichni z různých konců a životních cestiček rotujou kolem stejného tématu trošku pod jiným úhlem pohledu, jeden den mi připadá, že jsme všichni úplně jiní (a proto spolu můžem žít a nežít) a nakonec dospějem k závěru, že jsme všichni úplně stejní (a proto spolu můžem žít a nežít).

Mimochodem, jestli vy ta bandička jste neseděli u stejnýho stolu co já v úterý v jednom levičáckém báru a nepopíjeli stejný extrakty. Měl jsem dlouhou "filozofickou" debatu s jednou ženou, která mi pak na uvolnění stejnou otázku položila, vzápětí reagovala na onu nobelovku za mír stejně jak v komentu Éla-Da, jen o spodním prádle myslím nebyla tehdy řeč.

Leon řekl(a)...

s tím spodním prádlem tomu moc nerozumím...to, že v poledne zjistíš, že sis oblékla spodní prádlo, které jsi vlastně nechtěla tě rozhodí? Nebo ti to ovlivní náladu? Nevěřím...i když dokážu si představit sitauci, kdy Tě to může mrzet, jelikož sis mohla zrovna dneska vzít to více sexy, jelikož na to někdo bude koukat...

A jestli psát ženskejm básně, nebo je spíše psát o nich, tak já už asi ani nemám jinou možnost...musím...možná, že máš pravdu a je to celé velmi patetické a smrdí to klišé a všixhni bychom měli vypadnout do ulic a rvát se o Vás tak nějak d'Artagnasky, jenže to se dnes nenosí, jelikož pak bychom byli označeni za barbary humanitní společností sráčů sami tak tohle sráčovství přijímáme...bohužel...

no jo, je to těžké, ale mě to docela baví...zatím, a tak o Vás básním, abych ty svoje objevy konfrontoval třeba zrovna s tebou nebo s jinými stejnoho druhu jako ty, což je velmi milá a příjemná a obohacující forma konfrontace...

Anonymní řekl(a)...

.. a třeba se ta slečna neptala kvůli tomu, aby byla otázka zodpovězena :) (protože otázka sama je podle mého nezodpoveditelná, a její smysl tedy musí být jinde) .. ale třeba proto, "proč" se vůbec takto zeptala. :) Napadá mě jediný důvod.. ženy totiž rády poslouchají když o "nich" někdo mluví, mají rády pocit, že "jejich ženskost" je "centrem pozornosti".. ženy totiž, jsou velmi ješitné (právě proto to tak rády připomínají mužům, aby skryly vlastní ješitnost). A co jiného můžete předhodit muži, který se zajímá o ženy? Jako žena se jej zeptat na ženy. :D (To je ale krásný trik! :D).. A z toho mi vychází jediný závěr.. všichni si ten večer přišli na své, všichni se "pobavili", nikdo se nenudil. :) .. a ještě z toho vylezla "Země žen", co víc si můžeme přát? ;))
Ejhle.. to jsem asi zas něco propíchla. :D Hezký den.. :)

Bluemonday

Anonymní řekl(a)...

Hm.. jak to tak po sobě čtu, tak jsem to ze začátku trošku pomotala.. Tak raději ještě jednou začátek.. :D

".. a třeba se ta slečna neptala kvůli tomu, aby byla otázka zodpovězena. :) Protože otázka sama je podle mého nezodpoveditelná, a její smysl tedy musí být jinde, třeba v tom "proč" se zeptala .. :) .."

bluemonday